Vakblad online

Jewels & Watches eind 2017

A life changing experience
Er zijn zo van die zaken die op jouw pad komen… Zo had ik onlangs de gelegenheid om een Business & Life traject te volgen bij een private onderneming. Een traject gespreid over meerdere dagen met netwerkevents, opleidingen en zelfs een driedaagse in ondernemersgroep. Een beetje onbevangen ingeschreven, toch niet goed wetende wat er allemaal op je afkomt.
Tijdens die driedaagse ‘Grow as a person’, merkte ik dat er in onze groep een juwelier/goudsmid zat en uiteraard raakten we al vrij snel aan de praat over onze sector. Ik vond het hartverwarmend Philippe dat je op het einde zo een fijn compliment gaf en dat je in de toekomst nog aandachtiger m’n edito zal lezen. Het doet deugd om een rechtsreeks compliment te krijgen, pas dit ook toe op uw werknemers of klanten en niet enkel bij een event zoals bvb. ‘Dag van de Klant’. Ik heb me alvast voorgenomen om een groot aantal van de aangeleerde zaken in realiteit om te zetten.
Bij het einde van het jaar wil ik dan ook iedereen oproepen om ook eens een compliment te geven aan partner en/of werknemers, wedden dat de feestperiode nog zo stralend en gezellig wordt. Tenslotte nog een betoog, om in onze juweliersbranche een Business Academy op te richten, zodat we als collega’s meer van elkaar kunnen leren. Benieuwd wie de touwtjes in handen neemt?
We wensen jou alvast een drukke eindejaarsperiode om 2018 in grandeur te starten.

Ronny Van Cutsem

Hoofdredacteur