In the picture nl

Ilgiz F. nu in Parijs

Ilgiz F. nu in Parijs ter gelegenheid van zijn 25ste verjaardag

door Sarah Boidart

Ilgiz F., Russische juwelenkunstenaar en onbetwiste meester van heet email, opende op 19 oktober een galerij in Parijs. “Ik dacht eerst aan steden als Londen, Genève, Monte Carlo en Tokio. Maar in deze steden kennen ze me al, terwijl het in Parijs anders is. Mensen komen naar Parijs om inspiratie op te doen in de kunst. Het is in deze stad dat mijn favoriete technieken en stijlen zijn geboren,” zegt Ilgiz Fazulzyanov.

De gelegenheid voor de bezoeker om een Art Nouveau-zaak te ontdekken waarvan de vijf vitrines door de juwelier zelf zijn ontworpen. Enkele van de tentoongestelde stukken komen uit de tentoonstelling “Ilgiz F.: natuurgeïnspireerde hoge sieraden” in het Kremlin Museum in Moskou, dat plaatsvond van 31 maart tot 31 juli 2016. Een boek waarin de carrière van deze gepassioneerde man werd beschreven, verscheen naast deze 300-delige retrospectief.

Ilgiz F. is oorspronkelijk afkomstig uit Kazan, de hoofdstad van de Republiek Tatarstan. Ilgiz F. laat zich inspireren door de natuur en haar landschappen om zijn unieke stukken te creëren. Omgeven door een vijftiental ambachtslieden ontwerpt hij zijn sieraden in zijn werkplaats in Moskou. Onlangs maakte hij zelfs wijzerplaten voor het horlogemerk Bovet.

Te ontdekken aan het eind van het jaar: “De hoogste toppen van de wereld”.

Galerie Ilgiz F.

4 rue de Miromesnil, 75008 Parijs, Frankrijk

Tel : +33.9.81.43.97.14

Open van maandag tot vrijdag van 11u tot 18u

www.ilgiz.com