Juwelen

Moonset, wanneer de maan ondergaat

Er is geen toeval

Marc Menhams, adverteerder van beroep, staat aan het hoofd van Designer Europe dat zich sinds 2001 specialiseerde in het samenstellen van juwelencollecties voor de professionele groot- en kleinhandel. Onder zijn vele Europese klanten telt hij verschillende beroemde merken. Klanten die zijn creativiteit en de kwaliteit van zijn collecties bijzonder waarderen.

Een tegendraadse wereld

Gebaseerd op zijn ervaring en nog steeds even gepassioneerd door zijn vak, creëerde en lanceerde Marc in 2016 het merk Moonset, wat maansondergang betekent. De zonsondergang “sunset” was te klassiek, te gemakkelijk!

Moonsets universum volgt bewust een surrealistische artistieke trend, een zeer Belgisch kenmerk. Deze “off beat” en tegendraadse beelden zijn terug te vinden in de catalogi en displays die aan de juweliers worden aangeboden en natuurlijk ook op de website te vinden zijn.

Onmiskenbare kwaliteit

Moonset is een collectie van 316 L stalen juwelen (anti-allergene chirurgische kwaliteit) verdeeld via een groeiend netwerk van Europese retailers, met meer dan 300 verkooppunten in Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en binnenkort ook in België… Een uitstekende start voor Moonset.

Waarom staal? “Staal is het nieuwe metaal in juwelen. Het wordt perfect geaccepteerd en geassimileerd door klanten en werd een vaste waarde. Met een zilver, roos, geel of zwart goud afwerking, heeft het een eigentijdse look en een zeer concurrentiële prijs. Voor een klant is een Moonset juweel kopen een echt plezier en voor onze juweliers, stel ik een uitstekende stock rotatie vast”. Aldus Marc Menhams

Moonset maakt ook juwelen ingelegd met Stellux® natuursteen of Oostenrijkse kristallen, een onbetwist kwaliteitslabel. Voor Moonset is kwaliteit essentieel en dit wordt bevestigd door het vertrouwen van de juweliers die met het merk werken.

Iedereen kan zich een Moonset juweel veroorloven

Naast de kwaliteit en de design van het gamma, is het succes van het merk Moonset ook te danken aan zijn prijs. De instapcollectie wordt verkocht aan de aanbevolen publieksprijs van gemiddeld 40 €. Iedereen kan zich een Moonset juweel veroorloven dat bij zijn nieuwste outfit past.

“Wat onze juweliers ook aanspreekt, is dat we om de 3 maanden, bijna elk seizoen, nieuwe producten introduceren die de nieuwsgierigheid van de consument en dus ook de verkoop stimuleren. Dus, zegt Marc Menhams, is de cirkel rond en creëren we een echte win-win relatie op lange termijn.”

“Wij bieden onze partners zeer aantrekkelijke displays aan die de verkoop echt stimuleren. Daarnaast zijn ook gratis catalogi, stoffen zakjes en kistjes beschikbaar. Tot slot zijn er, voor onze retailers die een eigen e-shop hebben, professionele foto’s beschikbaar die op aanvraag verstuurd worden.

Voor meer informatie, neem je best contact op met Marc Menhams + 32 (0)2 652 01 52 – marc@designereurope.com – www.moonsetjewels.com