In the picture nl

Baselworld 2016: van 17 t/m 24 maart

Baselworld, het aftellen is begonnen!

Maak kennis met een selectie van de nieuwste tendensen in de volgende editie van het magazine Jewels & Watches Info,
Uw hoofdredacteur Ronny Van Cutsem is ter plaatse vanaf 17 maart!

Een niet te missen afspraak!

Het aftellen is begonnen. Binnen twee weken presenteert Baselworld 2016 de nieuwste tendensen op gebied van uurwerkmakerij en juwelenkunst aan de ongeveer 150.000 aanwezige personen en 4.000 journalisten. De bezoekers uit de hele wereld zijn benieuwd om de laatste creaties en nieuwigheden te ontdekken die op deze belangrijke jaarlijkse afspraak gepresenteerd worden. Dit is werkelijk ‘het’ topevenement voor de sector.

Het is een uniek evenement dat de belangrijkste horlogemerken en meest prestigieuze juwelenontwerpers verenigt maar ook de jonge, opkomende talenten. Baselworld trekt jaarlijks de meest trendy juweliers aan, maar ook duizenden persmensen.

Dit topevenement is ook het uitgelezen oord voor de exposanten om hun wereldpremières, hun nieuwe collecties en andere nieuwigheden te lanceren en zo de trend te zetten voor de komende 12 maanden. “ Op Baselworld zijn er constant nieuwigheden die de interesse van onze klanten prikkelen” geeft Greg Simonian, President van Westime(USA), aan en hij voegt er nog aan toe: “ Vanaf de eerste dag op Baselworld ontvang ik regelmatig berichten van mijn klanten om een of andere nieuwigheid te reserveren die ze via de pers of de sociale media hebben ontdekt. Dit geeft een duidelijk beeld van de verwachtingen die gedurende het ganse jaar opgebouwd worden! “

Wereldwijde afspraak van de diamantairs

Baselworld is ook het belangrijkste ontmoetingsmoment voor de diamantairs van de ganse wereld, alsook voor de parelhandelaars of de handelaars in edelstenen, de vertegenwoordigers van fabrikanten van machines voor de sector en andere top vertegenwoordigers.

In totaal zijn er meer dan 1.500 exposanten uit 40 landen die, op een oppervlakte van 141.000m², hun spectaculaire standen tentoonstellen.

Om verslag uit te brengen over de bruisende, dagelijkse activiteit op Baselworld wordt de beurs door 4.000 journalisten bezocht die rechtstreeks over heel de wereld berichten uitsturen over de laatste nieuwigheden en de belangrijkste uitvindingen van de sector.

Baselworld 2015Officiële opening op 17 maart

Getuige van het feit dat deze afspraak van enorm belang is voor Zwitserland en voor de gehele wereld is het feit dat Baselworld elk jaar plechtig geopend wordt door een lid van Conseil Fédéral Suisse. Dit jaar zal het Mevrouw Simonetta Sommaruga, Federaal Raadslid en Hoofd van het Federaal Departement voor Justitie en Politie, zijn die aanwezig zal zijn en Baselworld officieel voor geopend zal verklaren op donderdag 17 maart 2016.

De nieuwste tendensen worden over de ganse wereld verspreid

Erkend als de belangrijkste en niet te missen afspraak ter wereld in de sector van de uurwerkmakerij en de juwelenkunst is Baselworld ook ‘hét’ oord waar de tendensen van de sector vorm krijgen. Meer dan alleen door de aanwezige professionelen worden de nieuwste tendensen ook overal verspreid en bereiken ze de klanten over de ganse wereld die er zich van bewust zijn dat de zaken die op Baselworld gepresenteerd worden de onontkoombare trendsetters worden voor het volgende jaar op gebied van uurwerkmakerij en juwelenkunst.

foto’s Baselworld