Uurwerken

Compact, vierkant en het gaat rond en rond en rond

Als doorwinterde juwelier weet u beslist waar we het over hebben, een watchwinder toch.    Automatische horloges moeten steeds voldoende spanning garanderen van de hoofdveer opdat het horloge op de meeste ideale manier kan functioneren. Dit wordt mogelijk gemaakt door een chip die het opwinden van het horloge voorziet over een periode van 6-8 uur.  Nog al te vaak is de consument niet op de hoogte van deze voor de hand liggende informatie, is hij het wel dan gaat hij meestal op zoek op het worldwideweb om over te gaan tot aankoop.  Waarom heeft u dit soort accessoires dan niet in uw winkel in doorverkoop?

Korte toelichting

Vaak kan een horlogeopwinder op zowel netspanning als batterijen werken. Dit laatste is voornamelijk bedoeld voor het geval de horlogeopwinder met horloge(s) in een kluis geplaatst wordt.

Horlogeopwinders zijn er in enkelvoudige uitvoering, dus voor één horloge, maar er zijn ook exemplaren waarin meerdere horloges tegelijkertijd geplaatst en opgewonden kunnen worden, tot wel 20 stuks.  Een van de leveranciers die de laatste tijd uitpakt en opvalt met heel wat nieuwigheden is Wolf.

Ambachtelijk perfectioneren sinds vijf generaties

Philip Wolf begon juwelenkoffers te maken in 1834 en is die met dezelfde zorg en aandacht voor detail de vier volgende generaties blijven verder produceren. Deze ambacht startte ooit in Hanau (Duitsland) en kort daarna verhuisde het merk naar Malmo (Zweden). Na bijna 100 jaar in Zweden gefabriceerd te hebben verhuisde het bedrijf uiteindelijk naar Londen.

Gestage groei en wereldwijd bereik

Net als zijn voorgangers is Simon Wolf doorgegaan met het opwaartse traject van het bedrijf sinds de opening van een dochteronderneming in de V.S. Eenmaal gesetteld hij dan ook snel beginnen samenwerken met grote horlogemerken.  Daardoor verwierf hij inzicht in de fijne kneepjes van mechanische horloges, die hun invloed hebben op de watchwinders die Wolf vandaag produceert.  Trouw aan de basisprincipes van het bedrijf op gebied van innovatie en kwaliteit, heeft Simon talrijke patenten gewaarborgd voor het bedrijf, met in 2001 de grootste mijlpaal in de geschiedenis, meer dan 1 miljoen lederen koffers in de V.S.

Wolf is intussen wereldwijd aanwezig bij meer dan 2.000 retailers in vijftig landen. Verschillende hoog aangeschreven internationale bedrijven zoals Nordstrom, Cartier, IWC, Movado group, Tag Heuer, Saks en Fifth Avenue zijn op vandaag klant.

Handgemaakt met zorg

Europees vakmanschap en talrijke gepatenteerde technologieën staan achter alle Wolf watchwinders en juwelenkoffers. Alles wordt zorgvuldig gekozen, van superieure materialen tot innovatieve functies. Veel van hun producten zijn gemaakt van echt leder en gevoerd met zelfs gepatenteerde anti-condens voering, Lusterloc. Tenslotte biedt Wolf een internationale garantie van 2 jaar, met meerder reparatiecentra.

Juwelenkoffers

Of je nu een kleine, medium of grote sieraden collectie bezit, in een brede waaier aan juwelen en accessoire koffers vind jouw klant zeker een koffer die aan zijn wensen voldoet.  De  juwelenkoffers houden juwelen niet enkel veilig en georganiseerd, ze beschermen ze ook tegen aanslag en verkleuring. De gepatenteerde LusterLoc voering voorkomt aanslag en verkleuring tot zelfs 35 jaar ver.

Op de laatste JCK Las Vegas beurs bracht Wolf trouwens hulde aan een aantal landen waar het illustere merk aanwezig is.   Britse, Amerikaanse en Zwitserse vlaggen werden op een kunstige manier rond de Cub Winder aangebracht.  Een hebbeding die zeker niet mag ontbreken in de etalage.

www.wolf1834.com