Vakblad online

Jewels & Watches lente

Daar is de lente,

We zitten nog volop in beurzenperiode, als ik dit editoriaal afrond. Zoals steeds bezocht onze redactie de jubileum vakbeurs Baselworld die aan haar honderdste uitgave toe was.  Ook uw vakblad Jewels & Watches Info was voor de eerste keer aanwezig in de Newscorner en dat tussen meer dan honderden andere bladen afkomstig uit de hele wereld.  Moeten we nog meegeven dat we hierop best fier zijn !  

De gangpaden in Baselworld blijven zoals steeds massa’s kijklustigen verwerken.  De standen van horlogemakers zoals Rolex, Pathek Philippe, Swatch Group lopen over van creativiteit, luxe en verfijnde smaak.  In het dossier toegewijd aan Baselworld geven wij graag een overzicht van de belangrijkste punten die aangehaald werden tijdens de persconferntie. Samengevat, kwaliteit dient altijd te primeren op aantallen. Er zijn misschien wel minder standen en minder merken maar het zijn wel de beste die er staan!

En dat het beweegt in beurzenland dat zullen we geweten hebben, zo was er in maart de nieuwe beurs Out of the box in Amersfoort, een informele beurs die zich op een totaal andere manier profileert dan de traditionele vakbeurzen, een grote opkomst van een vrolijk en monter publiek gaf alvast acte de présence. Daarnaast is er in mei voor de eerste keer in ons land de vakbeurs Carat+  die doorgaat in Antwerp Expo, toch even iets om fier op te zijn, als je weet dat dit een Belgische organisatie die instaat voor de eerste internationale vakbeurs die zich toespitst op diamanten, diamantjuwelen en alle gerelateerde diensten.  Wij houden u op de hoogte. 

En intussen hebben we de eerste schuchtere zonnestralen al mogen voelen op onze huid, ook een teken dat de lente- en communiefeesten volop gaande zijn. Een belangrijke periode om extra omzet te genereren.  Hopelijk heeft u intussen de vruchten kunnen plukken van uw opendeurdagen?

Veel leesplezier met deze nieuwe uitgave.

Ronny Van Cutsem

Hoofdredacteur

Belgo Bijoux 2017

Newscorner Baselworld Eve Barthelemy in de Press Room – Newscorner de Baselworld