In the picture nl

Ontmoeting met Nicolas Mingalon

portrait Nicolas Mingalonfotograaf van stillevens

Het verheugt ons dat we deze pagina’s kunnen wijden aan Nicolas Mingalon die via zijn benadering van artistieke fotografie de sieraden en horloges die hem worden toevertrouwd, prachtig in beeld brengt.  De mise-en-scène, verlichting en de blik van Nicolas geven een ander leven, een andere dimensie aan deze zeer bijzondere stukken.

Het is dankzij Bérengère Treussard, Franse blogger van ‘Like a B’ waarover we het hebben gehad in nummer 42 in de zomer van 2015, dat we Nicolas Mingalon hebben ontmoet.

Of het nu voor een blog is, een tijdschrift of welk communicatiemiddel dan ook, het visuele materiaal is altijd van cruciaal belang. De cover van een tijdschrift is wat als eerste de aandacht trekt, vóór de redactionele inhoud. Laten we het werk van de fotografen van dichtbij bekijken!

Interview en ontmoeting met Nicolas Mingalon:

J&WI : Hoe verliep het begin van uw carrière?

NM – “In de tijd waarin ik assistent van Isabelle Bonjean was, begaf ik me in dit zeer gesloten milieu van de grote goudsmeden. We maakten foto’s voor Vogue en andere bekende tijdschriften. Aan het begin van mijn carrière als zelfstandige wist ik dat het heel moeilijk zou zijn, om niet te zeggen onmogelijk, om hen aan te spreken en hen voor te stellen om voor hen te werken zonder een bekend medium achter me te hebben staan. Ik heb daarom in andere sectoren gewerkt zoals bijvoorbeeld de mode, cosmetica en accessoires door me te specialiseren in fotografie van stillevens.”

J&WI: Hoe heeft u Bérengère Treussard ontmoet?

NM – «Ik heb Bérengère Treussard, redactrice van het blog ‘Like a B’, toevallig ontmoet bij vrienden. Ik bekeek haar blog en stelde haar al snel voor om met haar samen te werken om een andere dimensie aan haar blog te geven. Voor mij is het hebben van mooie foto’s op een blog een groot pluspunt. Daarom heb ik haar voorgesteld om foto’s van stillevens te maken en hebben we de serie ‘Ontmoeting met’ gecreëerd. Het idee was een beetje gek want blogs als medium worden door bekende goudsmeden niet gezien als iets geloofwaardigs en waardevols. We moesten hen overtuigen maar we zijn erin geslaagd. Dankzij de kwaliteit van de redactionele inhoud van de blog van Bérengère hebben we hun vertrouwen kunnen winnen en we zijn onze serie begonnen met het bedrijf Buccellati dat ons bijzondere juwelen heeft toevertrouwd. Daarna hebben we samengewerkt met de bedrijven Mellerio genaamd Meller, Piaget, Chopard,Chanel, Van Cleef & Arpels, Chaumet en laatst was er de 8e ontmoeting met Harry Winston.

Voor iedere Ontmoeting is het nodig om inspiratie ten opzichte van het juweel of het horloge te zoeken, maar ook ten opzichte van de geschiedenis van het bedrijf. Als men een foto van een stilleven voorbereidt, wordt het voorbereidende werk wat betreft de sfeer en mise-en-scène door een styliste uitgevoerd. Het is bovenal echt teamwerk.”

J&WI: Kunt u ons iets vertellen over uw projecten?

NM – “Ik ben van plan om een expositie te houden in samenwerking met een kunstjournaliste. Dit is voorzien voor midden 2016. Daarnaast zou ik graag samen willen werken met buitenlandse tijdschriften. Ik voel me erg aangetrokken tot Azië en in het bijzonder Hongkong.”

Ik wil Nicolas hierbij hartelijk bedanken en hem veel succes wensen met al zijn projecten.

De carrière van Nicolas Mingalon

Nicolas Mingalon is een fotograaf die gespecialiseerd is in stillevens en schoonheid. Hij woont in Parijs, hoofdstad van de mode en de grote goudsmeden.
Hij is geboren in 1979 en ontdekt de fotografie tijdens een reis door de Verenigde Staten. Hij besluit er zijn beroep van te maken.
Met een vader die journalist is en een moeder die theatermaakster is, komt hij als kind al vaak in theaters. Het theater is een echte passie voor hem en hij is in het bijzonder geïnteresseerd in licht en mise-en-scène.
Hij volgt lessen op de school Penninghen. Daarna ontmoet hij als stagiaire bij Studio Rouchon Isabelle Bonjean die hem in dienst neemt. Hij werkt twee jaar lang als haar persoonlijke assistent en werkt nu nog steeds soms met haar samen.

De complete serie is te vinden op www.nicolasmingalon.com maar ook op de blog www.likeab.com waar elke ontmoeting wordt behandeld.

« Pétillantes bagues de fiançailles »

IMAGE 4-ant-rvb-1 cadreIMAGE 2-ant-rvb-1 cadre

 

 

 

 

 

 

De serie met de ringen die afkomstig zijn van 12 verschillende bedrijven. Elk bedrijf heeft zijn eigen persoonlijkheid.

Likeab Chaumet_Def« Rencontre avec » Chaumet

Ketting Hortensia van platina met een kussenvormige diamant (8,38 cts), briljanten (29,74 cts) en prinsessen.

 

 

 

 

 

libeab_HARRY-WINSTON_NICOLAS_MINGALON

Armband en ringen met diamanten Winston Cluster – Harry Winston – Foto ©Nicolas Mingalon voor Like a b

www.nicolasmingalon.com