Status Aparte Lier
In the picture nl,  Vakbeurs

Een bijzondere STATUS in Lier

Voor onze Success Story van deze uitgave gingen we op zoek naar een Concept Store. Of het is te zeggen we kregen een tip van  winkelinrichter E.C. De Schepper uit Mechelen die instonden voor de realisatie van de conceptstore Status Aparte in Lier.  Lier wordt “de poort der Kempen” genoemd en kreeg de bijnaam ‘Lierke Plezierke’.  Status Aparte  is gehuisvest in drie verbonden statige herenhuizen en ligt op een hoek van de Grote Markt idyllisch gelegen aan de oevers van de Nete in een zeer authentiek kader.  Een triple A locatie met natuurlijke aantrekkingskracht met bovendien een streepje toeristische inslag.

Podium voor kunst

Bij aankomst maken we kennis met zaakvoerster Kim Geysen die ons ontvangt in één van de burelen achteraan met uitzicht op de gezellig ingerichte kunsttuin.  Kim vertelt ronduit over haar loopbaan, zo heeft zijn een succesvolle carrière diamond grading en gemologie en kleurstenen achter de rug.  In haar vrije tijd bezoekt ze veel kunstbeurzen nationaal en internationaal.  Ook heeft zij ooit een diploma behaald aan de kunstacademie en die passie en inslag is duidelijk te merken in de winkel zelf, met ondermeer de permanente exposities van kunstwerken en schilderijen van gastkunstenaars.  Daarnaast organiseert zij in samenspraak met deze kunstenaars om de 2 à 3 weken vernissages in de winkel en dat zorgt op zich dan weer voor een toeloop van een kunstminnend publiek.  De winkel is trouwens verspreid over drie in elkaar naadloos lopende panden op een oppervlakte van bijna 500 vierkante meter en wordt gerund door een 4-tal personen.

Creativiteit in huis

Van jongsaf schilderde Kim zelf ook en maakte aquarellen, gestimuleerd door haar moeder leerde ze haar gevoelens uit te drukken met verf en penseel. Het feit dat ze juwelen tot in de details kan uittekenen en schilderen  is een dankbaar gegeven om uiting te geven aan haar expressie.  ‘Juwelen en vrouwen zijn verwant, onafscheidelijk en complementair. Zoals een vrouw zich siert met haar juweel, siert elk juweel zich bij de juiste vrouw.’

Die creativiteit is uiteraard ook terug te vinden in deze unieke zaak, in het nabijgelegen pand is steeds goudsmid Christophe aanwezig in zijn open atelier.  Opvallend detail, vanaf de straatkant maakt hij unieke creaties maken zoals oorbellen en zeer exclusieve zaken met parels, diamanten en amethist.  Uiteraard kan je er ook oud goud inruilen en eigen creaties maken in samenspraak met de ontwerpster.

Status Aparte kent wel enkele collega/juweliers in de omgeving, maar springt er flagrant uit door zijn zeer verfrissende aanpak aan diversiteit van artikelen.  Deze belevingszaak biedt niet enkel hoogstaande juwelen aan maar biedt daarnaast ook een zeer ruim gamma aan luxe parfums en handtassen van eigen label en sjaals en foulards.  Zo vind je er onder andere exclusieve parfummerken zoal Acqua di Parma, Creed en Victoria kaarsen, tevens te koop in de uitgebreide webshop.  Je merkt het al snel deze zaak is geen traditionele juwelierszaak maar een luxe conceptstore. Zo zijn de handtassen eigen design veelal in kalfsleder in prijzen gaande van 290 tot 750 € steeds afgewerkt met vergulde naamplaatjes.  Op zeer korte termijn heeft Kim ook de ambitie om haar winkel verder uit te bouwen tot een heuse Flagshipstore en Status Aparte verder te ontwikkelen tot een franchisemerk.

Visie van de winkelinrichter

E.C. De Schepper heeft reeds voor de vierde maal mee gebouwd aan het succes van deze zaak die heden is uitgebouwd tot deze luxe conceptstore.  Van bij de start van Status Aparte in het hoekpand heeft E.C. DE Schepper een synergie gecreëerd voor de verschillende luxe producten.

Met de opportuniteit om de naastliggende panden tot één geheel te maken, kreeg het idee van belevingszaak gestalte.  Door de drie panden in elkaar te doen vloeien kregen ook de drie hoofditems hun eigen zone, met telkens de subtiele link naar alle producten.

Het inkomgedeelte van de zaak worden de luxueuze juwelen uitgestald in twee grote nissenwanden in glanzend brons met omkaderde nissen.  Ruimte voor kunstobjecten en schilderijen geven het geheel een kunstzinnige meerwaarde.

De bestaande parket werd volledig gerenoveerd en komt volledig terug tot zijn recht in deze conceptstore. De achterste zones zijn voorbehouden voor de verkoop in een rustige gedeelte van de zaak.

De grafische vormgeving en materialen van de eerste winkel werd verder doorgetrokken naar de uitbreiding.  De paletvormige spiegel indirect verlicht symboliseert een schilderpallet dat in de ontwerpen van Kim terug keert en verwijst naar haar schilderkunsten.

Het was alleszins alweer en fijne samenwerking met een prachtig resultaat.

Status Aparte

Grote Markt 76

2500 Lier

03 289 59 92

www.statusaparte.net