In the picture nl

Axe Line, na 20 jaar, waait er een nieuwe wind …

photo de groupe Axe Line - Les Comtes de Mean Liège

Onderhoud met Eric Ballion,
stichter van AXE Line n.v.

Een familiale success story

AXE Line is een familiebedrijf dat in 1997 werd opgericht door Eric Ballion en zijn broer Alain. Al bijna twintig jaar draait de activiteit vooral om het beroemde Engelse horlogemerk STORM.

Daar de familie is opgegroeid in Afrika in een zakelijke omgeving, banken, immobiliën, import-export, is het op een heel natuurlijke wijze dat de ouders de passie voor werk en reizen hebben doorgegeven aan de twee jongens.

Al snel werd ons team uitgebreid om tegemoet te komen aan het groeiend aantal retailers in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Het is aan het begin van de jaren 2000, samen met de komst van Mumu (de echtgenote van Eric), dat het bedrijf zijn ontwikkeling in Frankrijk begint. Het succes van het merk Storm liet wederom niet lang op zich wachten. Binnen enkele maanden werden honderden verkooppunten geopend, rechtstreeks en via inkoopcentrales.

Vandaag, na 20 jaar bestaan, werken bijna 1000 Belgische, Luxemburgse en Franse retailers met AXE Line.

Na 20 jaar, waait er een nieuwe wind …

Een paar jaar geleden, ten gevolge van de vastgoed- en hotelontwikkeling die mijn broer Alain in België en in het buitenland had geïnitieerd, die een belangrijke ondersteuning en management vereiste, dachten we onze zaak over te dragen.

Tot slot hebben we, na discussies en reflecties, besloten om dit project uit te stellen omdat we de keuze willen overlaten aan onze dochters Dahlia en Maeva die vandaag nog te jong zijn om daarover te beslissen.

Begin 2017 tekent AXE Line een nieuw partnerschap met het jonge Australische horlogemerk Christian Paul en al snel hun tweede merk: Ruby Lane.

2017 was een cruciaal en beslissend jaar, aangezien de onderneming, dankzij het succes van deze twee lanceringen, haar klantenportefeuille bijna verdubbelde, voornamelijk in Frankrijk.

De herpositionering van de J.U.G.Z. sector is zeer snel gegaan, en voor ons is het belangrijk om effectief in te spelen op een reële vraag met een reeks van perfect complementaire producten, met respect voor onze klanten, zowel in termen van diensten als voorwaarden.
Daarom wordt AXE Line vanaf het begin van dit jaar de officiële exclusieve distributeur van de volgende nieuwe horloge merken:

– elegante horloges met design in hout, winnaar van de” german design award 2018”, Laimer BELUX / France

– het populairste horlogemerk op Instagram, Tayroc BELUX

De OOZOO-horloges die men niet meer hoeft te presenteren: Frankrijk

Nog onverwachter is de lancering een juwelen en sieraden activiteit:

AXE Line ouvre un tout nouveau pôle bijouterie-joaillerie et s’entoure de professionnels qualifiés en la matière.

Hiervoor omringt AXE Line zich met gekwalificeerde professionals. Jean-françois Halleux zal, met zijn 35 jaar ervaring in de sector, verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van deze nieuwe activiteit.

Het eerste gekozen merk was Franco Piane, opgericht door Franco Pianegonda, een echte ambassadeur van Made in Italy design. Het merk Franco Piane is een juwelenmerk dat streeft naar een hoog kwaliteitsniveau in de distributie. Het doel is de opening van 20 verkooppunten in de Benelux en 50 in Frankrijk.

Dezelfde Franco Pianegonda creëerde ook het merk PNG68 wiens lijn is gewijd aan de Millennials. Een generatie die sociale netwerken gebruikt om zijn boodschappen en voorkeuren te verspreiden.

Als officiële verdeler zal AXE Line alle diensten na verkoop aanbieden en overnemen!

De bedrijfsfilosofie en –strategie

Onze ambitie is onze eigen groep van onafhankelijke merken te creëren, complementair zowel in stijl als in prijs, zodat onze klanten vrij kunnen kiezen met welke collecties ze willen werken zonder de voor mij onaanvaardbare druk van internationale groepen.

Klanten moeten baas in eigen huis blijven, we moeten hen helpen om hun business op een serene manier en in partnerschap verder te ontwikkelen.

Ons leidmotief in het leven en het werk is eenvoudig ” wees gepassioneerd, doe dingen serieus, maar neem jezelf niet te serieus ” typisch Belgisch dus J

Binnenkort ontdekt u onze professionele website …

écrit par Eve Barthélémy

AXE LINE S.A.
177, chaussée de Dinant
5170 Rivière  
081 26 18 48  – GSM +32 (0)495 38 57 57
info@axeLine.be