cover nl jewels 08 2017 small
In the picture nl,  Vakblad online

En als we er eens in zouden vliegen … voor de volgende 50

U heeft het misschien al gemerkt, op onze cover prijken de cijfers 50, neen we bestaan geen 50 jaar, maar dit prachtige nummer is intussen al onze 50ste uitgave en dat brengt fijne herinneringen met zich mee voor onze ganse redactie.  Wij hopen dat dat ook voor u als lezer het geval is.

Het einde van de maand augustus is traditioneel ons belangrijkste nummer van het jaar, boordevol eindejaarsnieuwigheden en productlanceringen, die u de komende dagen wellicht ook zal ontdekken op de Orotempo vakbeurs in Brussel.  Ook uw vakblad heeft er zijn vaste plek op 10 en 11 september, spring gerust even binnen om suggesties te geven. Tegelijkertijd is er ook de vakbeurs Out of the Box in Nederland en Bijorhca in Parijs van 8 tot en met 11 september.  Keuze te over dus als het op vakbeurzen aankomt.

Bij het begin van de zomer; eind juni; brachten we ook nog een blitzbezoek aan de vakbeurs Tendence in Frankfurt.  Misschien een ietwat vreemde datum om zo laat op het jaar nog een vakbeurs te organiseren, maar deze beurs is heel wat meer dan juweelontwerp alleen. Het verslag lees je verder in dit blad.

Verder in dit vakblad vind je uitgebreide reportages rond nieuwe uitdagingen in onze sector : namelijk de « cinemagraph », verder de creatie van nieuwe online Belgische juweliersplatformen op maat en alles wat met 3D jewellery te maken heeft.

Mijn collega, Eve Barthélémy, neemt u mee op ontdekking in Hong Kong en deelt haaar impressies en reisfoto’s.  Jade neem een allesoverheersende plaats in alle lokale juwelierzszaken.  Sarah Boidart, onze gemologe belicht dan weer alle  facetten van deze mysterieuze steen.

Tenslotte brengt Maria de Keersmaeker, onze Midden-Oosten journaliste, een artikel met de natuur als inspiratie.   Een ding is zeker, dit blad puilt uit van de inspiratie en nieuwe trendy zaken die je absoluut in het najaar in je vitrine wil hebben.

Alvast tot binnenkort op de vakbeurs Orotempo.

Directe link naar het nummer.