Vakblad online

Jewels & Watches lente 2015

Jewels & Watches Info lente 2015Beste juwelier,
Allereerst willen we al onze trouwe lezers danken voor de enthousiaste reacties die we kregen op ons veertigste jubileumnummer. Onze oproep voor suggesties werd duidelijk niet in de wind geslagen en we kregen dan ook meerdere, fijne suggesties binnen rond toekomstige thema’s en nieuwe te ontdekken pareltjes van zaken.  Zelfs vanuit Nederland !
Intussen hebben we de voorjaarsbeurzen weer gehad met tal van nieuwigheden. Reeds weken en maanden op voorhand werd ik belaagd door tientallen internationale persverantwoordelijken met uitnodigingen voor het grootste rendez-vous uit de uurwerken en juwelen sector.  Baselworld, het blijft iets magisch met ongeziene aantrekkingskracht.   Voor fabrikanten, assemblers en ontwerpers waren dit de drukste weken van het jaar, voor hen is het dan ook een helse strijd om die uitzonderlijke creaties op tijd en stond klaar te hebben.
Ik bezocht het mekka van het uurwerk op de eerste openingsdagen en kon er heel wat interessante persconferenties en productlanceringen meepikken.  Voldoende materie om de rest van het jaar mee uit te pakken.  1.500 prestigieuze merken uit meer dan 40 landen en 150.000 bezoekers op amper 1 week en meer dan 4.000 journalisten en persfotografen, bloggers en journalisten die instant verslag uitbrengen.  U leest het uitgebreid verder in uw vakblad.
In dit nummer brengen we daarnaast een interessant overzicht van cijfers van het afgelopen jaar van  van de Franse 9K markt, bij gebrek aan Belgisch cijfermateriaal.  Collega Céline brengt ons een artikel over opmerkelijke juwelentrends voor haar, oren en huid.  Collega Esther; met haar uitgesproken voorliefde voor Italiaanse schoonheid;  bezocht voor ons de Boutique Show tijdens VicenzaOro en was aanwezig op de perslunch van Red Dot award winnaar Jacob Jensen.
Intussen beginnen we reikhalzend uit te kijken naar de zomer, eenmaal de feestdagen van mei voorbij wordt het weer even kalm.   Probeer intussen op inventieve manier uw klanten en prospects te entertainen, want creativiteit loont.    Graag trek ik nu al uw aandacht op onze vernieuwde Belgische Aurumbeurs die doorgaat  op een unieke locatie in Brussel. Reserveer alvast 6 & 7 september in uw agenda, want ook hier in België hebben we heel wat talent in huis.
Tenslotte nog even meegeven dat uw suggesties en ideeën voor artikels steeds welkom zijn op ronny@belgobijoux.be of https://twitter.com/RonnyVanCutsem
Alvast tot heel binnenkort !

Ronny Van Cutsem