Sprint-Digi-65EUR superdry
Non classé @en,  Uurwerken

Fitness tracker: stijlvolle vinger aan de pols van uw gezondheid

Voor het American College of Sports Medecine wordt de fitness tracker dé fitnessrage van dit jaar. U draagt m’ aan de pols en hij vertelt u precies hoe goed u aan uw conditie werkt. En de huidige modellen mogen echt wel gezien worden.

Eenvoudig gesteld: een fitness tracker (of activity tracker) is een slimme wearable die uw activiteit bijhoudt. Sommige vertellen u hoeveel u beweegt en hoeveel calorieën u daarbij verbrandt. Maar er bestaan ook modellen die uw stappen tellen, uw hartslag meten, uw slaapritme analyseren, vertellen hoe snel u loopt… Zelfs bellen of muziek naar uw bluetooth headset sturen behoort tot de mogelijkheden. Naargelang uw behoefte en keuze betaalt u 40 tot 500 euro voor zo’n hebbeding.

Fashionable wearable

01_vivoactive-HR garmin
01_vivoactive-HR garmin

De voornaamste producenten zoals Fitbit, Garmin, Polar en Withings zetten uitdrukkelijk in op stijl. De huidige fitness trackers krijgen dan ook een trendy vormgeving mee. Ze ogen hip en u kunt ze gerust de hele dag omhouden. Het scherm is doorgaans zwart en uitgerust met kleurrijke leds. De polsbandjes bestaan in tal van trendy tinten. Geen wonder dat heel wat celebs er helemaal weg van zijn. Zij combineren de trackers graag met andere armbanden en horloges om een fashion statement te maken.

Een heus sieraad

Sommige merken gaan zelfs nog een stijlbewuste stap verder. Voor de Fitbit Alba bestaan er bijvoorbeeld verwisselbare polsbanden in diverse kleuren en materialen. Zo kiest u een andere uitvoering in functie van uw gevoel of outfit. Zelfs Swarovski ontdekte het marktsegment. De activity-tracking sieradencollectie van het wereldvermaarde merk vormt het summum van elegantie en draagbare technologie.

Op het raakvlak van horlogerie en technologie

We zouden het bij al dat fitnessgeweld bijna vergeten, maar een fitness tracker is in de eerste plaats ook nog altijd een polshorloge. Meer nog, voor een grote groep mensen zal dit apparaat op termijn hun klassieke uurwerk vervangen. Daarnaast kan je de trackers en stappentellers ook zien als ‘juweeltjes’ van technologie. Kortom ze horen thuis in uw vitrine en kunnen voor uw zaak de deur openen naar een nieuw publiek.

Sprint digi van Superdry

Sprint-Digi-65EUR superdryDe nieuwe collectie Superdry sports watches sluit naadloos aan bij het sportieve kledingassortiment van het merk. Iedereen vindt zijn gading in het aanbod, dat de Fitnesstracker, de Digi stappenteller en de Sprint Digi omvat.

Het Sprint Digi-horloge is uitgerust met een stopwatchfunctie. Op het grote digitale scherm (met 12/24-uurs indeling) leest u ook de dag en de datum af. Het horloge heeft een zacht aanvoelende siliconen horlogekast en een tweelaags hoogwaardig siliconen horlogebandje.