In the picture nl

Tony Goetz blijft inzetten op vernieuwing

Firma Tony Goetz is algemeen gekend in onze sector als één van de grootste spelers in trading van edele metalen. Deze firma is een begrip  in de wereld van het goud, hun reputatie hebben ze dan ook te danken aan een onberispelijke service, snelle betalingen, eerlijkheid en uiteraard de uitmuntende kwaliteit van het goud.  Haast alle edele metalen worden daarom ook inhouse geanalyseerd en verwerkt en dat sinds meer dan 35. In 2011 kende het bedrijf nog een omzet van meer dan 2 miljard euro en behoort daarmee tot de leidende raffinage en trading bedrijven van edelmetalen in België.  Sylvain Goetz, zaakvoerder staat ons graag te woord.

Sylvain : “Onze klanten zijn nationale en internationale juweliers, wisselkantoren, banken en grotere goudopkopers.   We onderscheiden twee soorten klanten : de klanten die zelf langskomen om te smelten, zij worden ontvangen aan de loketten, na de XRF en analyse wordt de klant dan ook direct uitbetaald.  Een tweede categorie klanten zijn diegene met grotere hoeveelheden edelmetalen, waar een volwaardige analyse noodzakelijk is in het labo die meestal 1 dag kan duren.  Nadien wordt het geld binnen de 24 u op de bankrekening gestort.

35 jarig bestaan

We starten ons gesprek met een round-up van de laatste nieuw ontwikkelingen. Zo vertelt Sylvain ons dat ze recentelijk nog meer aandacht geven aan het trading platform, die 24 u op 24 uur online de accurate prijzen geeft overal ter wereld.   Daarnaast komt deze zomer ook een nieuwe app online om te fixeren, bestemd voor klanten binnen en buiten Europa.  Deze zal toelaten om ook na 17 u nog verder te kunnen ‘traden’.  En om de kroon op het werk te zetten hebben we recentelijk ook geïnvesteerd in een nieuwe website en daarnaast ook nieuwe advertenties waarmee we naar buiten treden.

Maar het menselijke aspect wordt Bij Tony Goetz niet verwaarloosd, zo doen zij regelmatig aan liefdadigheidsprojecten.  Je ziet ons tegenwoordig ook in het Antwerpse straatbeeld rondtoeren.  TIKVATENOE VZW; een school voor gehandicapte kinderen;  zocht ons recentelijk aan voor de sponsoring van een kleine autobus.  ‘En eerlijk gezegd : ik heb onmiddellijk toegezegd zonder twijfelen.  We zijn maar al te fier dat we hier een deel van onze inkomsten hebben mogen afdragen voor dit mooi project’. 

Nieuwe producten scoren bijzonder goed

In 2013 brachten we de kleine goudbaren van 5 tot 500 gram op de markt en die waren beslist een schot in de roos, zeker met de lage interesten die banken tegenwoordig geven aarzelen de mensen niet langer om te beleggen in dit topproduct.  ‘Juweliers kunnen dit product promoten naar hun klanten toe om het als blijvend geschenk te geven aan kinderen of kleinkinderen.  De periode van nieuwjaar en communie- en lentefeesten  is er steeds een heel grote vraag naar dit product.

Compliance regels aangepast

De oude regels van vroeger zijn intussen vernieuwd en zijn nu onderverdeeld in verschillende stappen.  Zo krijgen Europese juweliers op voorlegging van een geldig BTW-nummer en paspoort makkelijk toegang.  Bij internationale klanten buiten Europa wordt steeds zeer sterk de oorsprong van de goederen geverifieerd. Tevens wordt het BTW-nummer en de statuten nagegaan.  Er dient nu eenmaal een toezegging te zijn om te mogen handelen in edele metalen. Zo is mijnengoud bijvoorbeeld moeilijker te traceren, hierbij dient de exportvergunning en mijnlicentie  gecontroleerd te worden.

Meer info : www.tonygoetz.com