Horloges,  In the picture

Hoogstaande horlogetechnieken

HOOGSTAANDE HORLOGETECHNIEKEN
Door Ronny  Van Cutsem

Seiko is één van de grootste vernieuwers op het gebied van hoogstaande horlogetechnieken. Het Japanse merk is o.a. uitvinder van het quartz horloge, van elektronische tijdwaarneming bij sporten, van Kinetic, van Spring Drive… Vorig jaar nog lanceerde Seiko als eerste een horlogelijn met GPS-technologie. Komend voorjaar en zomer presenteert Seiko met gepaste trots een aantal eigentijdse modellen met hoogstaande horlogetechnologie waaronder de Kinetic, Solar en Perpetual Calendar.  We lichten er alvast  enkele toe met Jewels & Watches Info.

Jij bent de kracht
Een horlogetechnologie die door bewegingen van de drager zijneigen energie kan opwekken en opslaan in een oplaadbare batterij. Kinetic is hiermee de eerste
horlogetechnologie die kinetische arm- en polsbewegingen omzet in elektrische energie. Doel: het vervangen van batterijen tot een minimum te beperken. Kinetic staat voor milieuvriendelijk, uitstekende prestaties en langdurig gebruiksgemak voor de consument.

De Solar Chronograaf
De Seiko Solar is een milieubewust en toekomstgericht concept waar het bedrijf grote plannen mee heeft. De grote doorbraak was de recente ontwikkeling van een ultra-efficiënte ‘zonnecel’, die in staat is om razendsnel* uit alle soorten licht – dus niet alleen zonlicht – energie te creëren en op te slaan in een piepkleine oplaadbare batterij, die vele malen langer meegaat dan conventionele batterijen. Uniek is dat moderne Solar wijzerplaten er uitzien als gewone wijzerplaten, en niet als energiecellen.

Meer info : uw vertegenwoordiger Rezy Schaekers – 0477 52 03 56 – www.seiko.be