In the picture nl

Magali Tesch, een Belgische in Parijs

mt-portraitMagali Tesch, een Belgische in Parijs
op de beurs Mes Créateurs Joailliers 2016

Magali Tesch is, dit jaar, de enige Belgische deelneemster aan de beurs ‘Mes Créateurs Joailliers’ te Parijs. Het was met veel genoegen dat ik haar werk heb mogen ontdekken. Wij hadden een afspraak in haar atelier in Tubize waar ze het grootste gedeelte van haar tijd doorbrengt. Deze zeer aangename ontmoeting deel ik graag met jullie.

Eve Barthélémy

Een droom die werkelijkheid is geworden

Magali Tesch is een jonge dertiger die na haar juweliersstudie bij INFAC, tijdens dewelke ze een huishouden moest rechthouden en studeren (zij heeft haar eindexamens afgelegd terwijl ze zwanger was van haar eerste kindje) een stage van drie jaar heeft volbracht bij een leermeester en voormalig Hofleverancier in Brussel om zo haar diploma in 2006 te behalen en dan als expert te gaan werken op de Berg van Barmhartigheid. In 2007 opent Magali haar atelier in bijberoep en als onderaannemer van een bevriend juwelier. Gedurende een aantal jaren (2008-2016) werkt ze ook nog bij een bank als verantwoordelijke voor de klantenrelaties. Vanaf 2016 is Magali voltijds in haar atelier te vinden.


gd-12Het atelier Van Tesch

Het Atelier Van Tesch ontwerpt unieke en/of originele juwelen die hoofdzakelijk uit goud of soms uit zilver vervaardigd worden. Bij de juwelen komen de diamanten op het voorplan. Om de privésfeer van het atelier te kunnen behouden is het Atelier Van Tesch, zonder voorafgaandelijke afspraak, niet open voor het publiek. De klant krijgt de kans ook het atelier te ontdekken en in het hart van het atelier iets uit te kiezen of zich te informeren over de originele collecties.

Magali maakt er een erezaak van om iedere klant een gepaste en persoonlijke ontvangst te bezorgen, wat ook zijn vraag moge zijn. Het Atelier organiseert en neemt deel aan verschillende tentoonstellingen of beurzen met als doel meer bekendheid te verwerven, niet alleen onder de professionals maar ook bij het grote publiek. Persoonlijke tentoonstellingen vonden tot 2014 ook in het atelier plaats en hebben dragen bij tot een betere bekendheid. Zij zullen dit jaar ook weer georganiseerd worden. Momenteel worden haar collecties vertegenwoordigd door twee juweliers, ‘Altenloh’ (voormalig Hofleverancier) in Sint Pieters Woluwe en ‘Au fil de l’Heure’ in Sint Lambrechts Woluwe. Magali is nog op zoek naar andere juweliers die haar collecties wensen te vertegenwoordigen.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”7″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”400″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Montrer sous forme de vignettes]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Twee collecties vol emoties

Mijn juwelen bestaan uit 2 opmerkelijke en elegante collecties: ‘Une fleur au coin du cœur’ die met haar bloemenmotieven heel vrouwelijk is en emoties uitstraalt en ‘Mes petites folies brugeoises’ die zeker evenveel emoties vertoond maar uitgepuurder en meer architecturaal is. Elk juweel staat synoniem voor verfijndheid, symbool van het leven. Het vertegenwoordigt ofwel een belangrijk moment of een emotie. Neem de tijd om een juweel uit te kiezen dat dit symbool ten volle kan weergeven.

Mes petites folies brugeoises

Betoverd door de prachtige stad Brugge, beslist Magali Tesch in 2014 haar ‘coups de cœurs’ om te vormen in een reeks juwelen in goud of zilver bezet met eolieten, amethisten of kwarts die je doen denken aan de glasramen en de, tijdens haar wandelingen, op verschillende plaatsen opgepikte indrukken van de stad.

De nieuwe collectie ‘Noces brugeoises’, ontstaan in 2016, is ditmaal enkel in wit en geel goud verkrijgbaar en voor enkele stukken ook bezet met diamanten. Deze eerder architecturale composities herinneren je aan de kloosters en beeldhouwwerken van het Venetië van het Noorden. De nieuwe interpretatie drukt duidelijk de ontwikkeling uit van het professionalisme van het atelier dat zich tegenwoordig meer richt naar stukken van haute joaillerie.

Naast de beurs ‘Mes Créateurs Joailliers’ zal Magali Tesch ook aanwezig zijn op de Fashion Days te Luxemburg op 26 november 2016.

Bericht aan diegenen die Magali Tesch wensen te ontmoeten, aarzel niet haar te bellen, zij zal met plezier haar collecties voorstellen!

www.vantesch.be – +32 473 403 723