Juwelen

PLANET OCEAN, een prachtig pleidooi

Shark Bay, Omega Planet Ocean, Yan Arthus-Bertrand
Shark Bay, Omega Planet Ocean, Yan Arthus-Bertrand

Dinsdagavond was het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel het decor voor de Europese première van PLANET OCEAN, een adembenemende documentaire van Yann Arthus-Bertrand en Michael Pitiot in samenwerking met de beroemde Zwitserse horlogemaker OMEGA.
De film is een echt cinematografisch kunststukje en biedt de toeschouwer een nieuwe blik op de oceanen. Het is een getuigenis zonder te veel te moraliseren, maar die de hele mensheid ertoe aanzet om te ijveren voor het behoud van de planeet die we toch allemaal delen.

Ongeveinsde passie
OMEGA heeft al lang een speciale band met de oceaan. Al in 1932 bracht het horlogemerk zijn eerste duikhorloges op de markt. Sindsdien is het zich steeds blijven inzetten voor het behoud van de levensbelangrijke natuurlijke rijkdommen van onze aarde. Dankzij de markante passie
van het merk voor de oceanen heeft het al een stevige reputatie opgebouwd en heeft het genoeg invloed om alle wereldburgers te sensibiliseren om van onze Aarde een schonere en gezondere planeet te maken. Het initiatief PLANET OCEAN is daar een nieuw voorbeeld van.

Yann Arthus-Bertrand en Eric Vanderhoeven
Yann Arthus-Bertrand en Eric Vanderhoeven

Werk van expertsYann Arthus-Bertrand: “Toen OMEGA me het project PLANET OCEAN voorstelde, heb ik niet lang geaarzeld om het te aanvaarden. Ik vond het tijd om de feiten recht in de ogen te kijken, en de gevaren te tonen die niet alleen onze oceanen, maar zelfs onze planeet bedreigen. Deze documentaire is bedoeld om ons weer meer bewust te maken.” In de film ontdekken we deg rootste mysteries van de planeet door ze voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken. Hiermee kunnen we de jongere generaties bewust  maken over het feit dat een duurzaam beleid niet alleen nodig, maar ook perfect haalbaar is. Stephen Urquhart, voorzitter van OMEGA: “Ik kanniemand beter bedenken dan Yann Arthus-Bertrand om dit project tot een goed einde te brengen.Yann is niet alleen een milieuexpert, maar ook één van de beste cineast-luchtfotografen ter wereld.” Bovendien dompelt een topteam onderwatercameramensen de kijker onder in het hartvan de oceaan en neemt ze mee op een fantastische reis die de banden tussen de mens en de uitgestrekte watervlaktes toont. De hele productie verliep in samenwerking met een uniek teamvan onderzoekers, oceanografen en biologen uit verschillende landen.

Een boodschap om door te geven

PLANET OCEAN is een pleidooi aan de mensheid om respect te hebben voor de wereld waarin we leven. Bovendien zal PLANET OCEAN overal ter wereld op televisie worden uitgezonden en gratis ter beschikking worden gesteld van educatieve netwerken, openbare instellingen en ngo’s.