Juwelen

The Nature Collection

THE NATURE COLLECTION by Olivier Stevigny

Eigenzinnige juwelen geïnspireerd op de opwarming van de aarde en de mooiste creaties uit de zee

Inspiratiebronnen zoals de aarde, de zee en de natuur geven de ontwerper-goudsmid voldoende inspiratie en impulsen om twee keer per jaar creatieve sieraden te ontwerpen. De collectie werd opgestart in 2007 en bevat intussen meer dan 100 verschillende creaties, waaronder ringen, colliers en oorbellen.

Een trendy sieradenlijn bestaande uit 925 zilver met aparte structuren en grillige vormen, gecombineerd met soberheid en elegantie. Voeg daar een snuifje kunstzinnigheid aan toe en je komt uit bij alweer een indrukwekkende collectie.

Een artistiek juweel voor dagelijks gebruik

De Mathisse Nature collection is een combinatie van organische vormen met gebruik van ruwe en matte vlakken in combinatie met glanzende belijningen. Een collectie die speciaal ontworpen is voor mensen die op zoek zijn naar juweelcreaties met een eigenzinnig karakter. Niet trend gebonden, maar zich onderscheidend door zijn authenticiteit, unieke vormen en uitstraling. Er wordt steeds gewerkt rond specifieke thema’s verbonden met een organische achtergrond.

Deze collectie is onder andere ingedeeld in meerdere grote thema’s met namen zoals Les petites ïles, Toi et Moi, Les Facettes, Le Glacier en Les Méduses. Zo vind je er deze keer voornamelijk cirkelvormen in terug al of niet bezet met zirconia en of parels.

Les Petites Iles’

Ontwerper Olivier Stevigny haalde zijn inspiratie voor de creatie van dit model uit de natuur en meer bepaald uit de vulkanische gebieden. Hij heeft geprobeerd om een vulkanische eilandengroep te creëren waarbij het ontstaan ervan werd veroorzaakt door onderwater erupties afgewerkt met zirconium.

Toi et Moi’

Deze opvallende ring werd afgewerkt met 2 verschillende parels. De grote, witte is een zoetwaterparel en de andere een kleine, grijze parel. Deze symboliseren de dualiteit tussen verscheidenheid en gelijkheid.

‘Les Facettes’

Les facettes is een juwelenset met één ring met bijpassende hanger en oorringen. In elk stuk komen de verschillende ‘facetten’ aan bod, zijnde het artistieke en robuuste maar ook het onregelmatige en golvende. Zowel de ring als hanger en oorringen werden afgewerkt met zirconium als eyecatcher.

‘Le Glacier’

Voor dit model haalde de ontwerper zijn inspiratie wederom uit de natuur en de opwarming van de aarde. Het grillige karakter van de ring verwijst naar een smeltende gletsjer waarbij ook het onregelmatige karakter opnieuw terug te vinden is in de ring. De grove structuur gecombineerd met een strakke lijn zorgen voor het mooie contrast.

‘Les Méduses’

De hanger ‘Les Méduses’ is letterlijk een pareltje van een hanger. Deze ietwat brede hanger zorgt voor een echt ‘glamour effect’ eens je deze draagt. De mooie, grijze centrale zoetwaterparel zorgt voor een klassieke touch waarbij de hanger zelf toch de stijl van de ontwerper weergeeft. De wondere onderwaterwereld was hier de inspiratiebron van de ontwerper met als resultaat dit prachtige sieraad.

www.mathissebystevigny.be