In the picture nl

Definitieve sluiting van het Zilvermuseum

ZilverpaviljoenDefinitieve sluiting van het Zilvermuseum

Na het Diamantmuseum sluit het Provinciebestuur van Antwerpen nu ook definitief het Provinciaal Zilvermuseum dat sinds jaar en dag gevestigd was in het kasteel Steckshof in Deurne bij Antwerpen. Na de 10e editie van de Zilvermarkt – een happening met tal van demonstraties van zowel moderne als klassieke zilverambachten – vond op 1 mei ’s avonds een avondfeest plaats waarmee het museum definitief zijn activiteiten afsluit.

Maar er is hoop!
Want er wordt een nieuw museum gepland aan de Suikerrui in hartje Antwerpen. In afwachting van de opening van dit gloednieuw museum kunnen liefhebbers van zilver nog steeds terecht in het Zilverpaviljoen, dat gevestigd is aan de Hanzestedeplaats, vlakbei het MAS-museum op het Antwerps Eilandje (Antwerpen Noord). Het Zilverpaviljoen is een initiatief dat mogelijk werd gemaakt dankzij een samenwerkingsakkoord met Umicore. De toegang is gratis en er worden diverse aantrekkelijke Tentoonstellingen rond het onderwerp zilver georganiseerd.

sluiting ZilvermuseumTot en met 15 juni loopt in het Zilverpaviljoen nog de tentoonstelling ‘Koninklijke Reiskoffers’ waar de bezoeker geconfronteerd wordt met de prachtige ‘nécessaires de voyage’ die door de eeuwen heen mee de inhoud van de reiskoffers van de groten der aarde bepaalden.

www.zilvermuseum.be