In the picture nl

Marinelli Plus, beveiliging

Voor een optimale en betaalbare veiligheid

Marinelli+ is een familiebedrijf opgericht in 1971 gespecialiseerd in beveiliging van commerciële ruimtes. Het ontwerpt, bouwt en installeert deuren en veiligheidsassen voor gebouwen en winkels en levert ook toegangscontrole systemen. Marinelli+ installeert ook gepantserde appartement of huis deuren, en heeft ook een breed gamma aan kluizen.

Interview met De Heer Cerfont Philippe, zaakvoerder en eigenaar van de firma Marinelli +
J&W : Goedemorgen Mijnheer Cerfont, uw bedrijf is gespecialiseerd in winkelbeveiliging van juwelierszaken in het bijzonder, kunt u mij een aantal sterke punten van Marinelli + geven? Dhr Cerfont : “Ons bedrijf combineert de expertise rond het vervaardigen en plaatsing van deuren, sassen of stalen raamkozijnen met alles wat nodig is om ze te bedienen, d.w.z. elektromechanische en elektronische toegangscontrolesystemen. Dit betekent dat wij alle winkels en juweliers kunnen bedienen die hun veiligheid willen verbeteren zonder dat onze klanten de verschillende leveranciers en installateurs moeten coördineren. Dit gebrek aan coördinatie is vaak frustrerend voor de klant omdat het eindresultaat niet altijd aan de verwachtingen voldoet.
De tijdsinvestering voor de klant, die uiteindelijk zelf voor de coördinatie moet zorgen, leidt er soms ook toe dat hij zijn eigen werk niet kan doen terwijl de installatie wordt uitgevoerd. Onze klant heeft slechts één contactpersoon die het hele project zal beheren en dit vereenvoudigt veel dingen. Wij streven ernaar de meest geavanceerde technische oplossingen te vinden om aan de esthetische en veiligheidsverwachtingen te voldoen. Wij luisteren, ontwerpen uw projecten, en ontwikkelen ze verder in een geest van partnerschap op lange termijn.”

J&W : Wat biedt u aan op het gebied van staalschrijnwerk? Kan staal voldoen aan esthetische noden?
Mr Cerfont : “Al onze raamkozijnen en deuren zijn gemaakt van staal, wat esthetischer en robuuster is, en niet van aluminium. We werken ook met messing, roestvrij staal en Cortenstaal, voor de meest gedurfde projecten. Dankzij onze eigen productie en zeer ervaren medewerkers kunnen we elk project uitvoeren onafgezien van afmetingen of gewenste afwerking met een op maat gemaakt ontwerp. De staalconstructies worden gelast, en niet vastgeklemd zoals aluminium, ze maken een volledig aanpasbare uitvoering mogelijk naar de wensen van onze klanten op het gebied van kleuren of texturen. Het is ook mogelijk om verschillende soorten veiligheidsglas of isolerend glas (of beiden) op te nemen in onze stalen profielen die zelfs bestand zijn tegen geschut van automatische wapens. Staal, zult u begrepen hebben, is een edel materiaal dat mechanische weerstand en esthetische kwaliteit combineert. Dit laatste is een must als het om een juwelierszaak gaat.  We zijn ook erg trots op onze samenwerking met SAIMA SICUREZZA, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoge veiligheidsdraaideuren voor banken, luchthavens en juweliers, een exclusief product om te ontdekken”.

J&W : Hoe positioneert u zich commercieel? wat vinden uw klanten van uw prijs kwaliteit verhouding?
Mr Cerfont : “Elk project is uniek en vraagt speciale aandacht. Onze opdracht is om ons aan te passen aan technische beperkingen, met inachtneming van een toegewezen budget.
Om zo goed mogelijk in te spelen op de vragen van de juweliers die een beroep doen op onze diensten, proberen we hun verwachtingen zo goed mogelijk te begrijpen. Dan kunnen we op basis van onze ervaringen een optimalisatie voorstellen of een oplossing adviseren waar misschien nog niet aan was gedacht. Vervolgens ontwikkelen we het project met een vast budget en in een geest van samenwerking. Inzicht in de behoeften en het vinden van passende en duurzame oplossingen zijn voor ons de beste manier om onze klanten tevreden te stellen.
We streven er dan naar om een onberispelijke installatie uit te voeren en tegelijkertijd de overlast voor het verkooppunt tot een minimum te beperken. Onze technici zijn ervaren vakmensen die ernaar streven schoon werk te verrichten conform met wat voorzien werd in het plan.
De tevredenheid van onze klanten is groot, het is soms ongelukkig om een juwelierszaak te moeten beveiligen na één of meerdere overvallen, daar waar we preventief deze werkzaamheden hadden kunnen uitvoeren, … gelukkig voelt de klant zich na ons bezoek veilig thuis”.

J&W : Wat ivm de dienst na verkoop?
Mr Cerfont : «De dienst na verkoop maakt integraal deel uit van onze dienstverlening. Wij onderhouden onze installaties het hele jaar door bijna 24 uur per dag. Er is geen sprake van om een van onze klanten in de steek te laten. Om de levensduur van onze installaties te verlengen en mogelijke storingen te voorkomen, bieden wij verschillende soorten service- en onderhoudscontracten aan. Onderhoud en depanneren maken deel uit van de diensten die wij aanbieden om een optimale relatie met onze klanten te onderhouden. »
Dank U Mijnheer Cerfont

Het bedrijf Marinelli +
Zijn geschiedenis begint bij de heer Marinelli vader, die in 1971 een activiteit start voor de installatie en depannage van aluminium raamkozijnen. In 1994 neemt zoon Frédéric Marinelli de fakkel over, en richt de activiteiten van het bedrijf op de productie van deuren voor gebouwen en handelszaken beveiligd met stalen profielen en de productie van diverse elementen zoals deuren en vaste ramen. Het bedrijf Marinelli+ voegt elektrische en elektronische beveiligingen toe aan haar deuren dankzij de integratie van elektromechanische veiligheidssloten (automatische vergrendeling & ontgrendeling) die worden aangestuurd door toegangscontrole (badgelezer), biometrische vingerafdruklezer of andere systemen… Maar ook intercom, video-intercom, mailboxintegratie, enz…zijn aan de orde. Het is op dat ogenblik dat de veiligheidsoriëntatie van het bedrijf, die we vandaag de dag nog steeds kennen, wordt gegeven. Het bedrijf breidt dan zijn activiteiten uit met de installatie van gepantserde deuren voor appartementen & huizen, en een gespecialiseerde beveiligingsdienst voor woningen en handelszaken. De vennootschap wordt bestuurd door Ph. Cerfont sinds 2013, stelt een tiental mensen in dienst en behoud zo zijn familiale en menselijke dimensie.
encadré
Een gouden partner!
Wij werken samen met SAIMA SICUREZZA, leider in de internationale beveiligings-/toegangscontrole-industrie. Dit bedrijf werd opgericht in 1977 en is gespecialiseerd in de productie van inkom sassen, anti-agressie systemen, toegang sassen, draaidhekken, enz… en exporteert over de hele wereld.
Tot haar referenties behoren de Nationale Bank van België en talrijke bankkantoren over de hele wereld, de hoofdzetels van Fendi, Pathek Philippe en vele andere bekende bedrijven.

Marinelli+ bvba
Boulevard Z. Gramme 150, 4040 Herstal – +32 (4) 264 53 00
www.marinelliplus.be – info@marinelliplus.be