Vakblad online

Jewels & Watches zomer 2015

Jewels & Watches zomer 2015Help, een wereld in beweging

Wat gebeurt er toch allemaal in onze sector, vakbeurzen die er plots ermee stoppen, nieuwe beurzen die het landschap hertekenen, heel wat juweliers die plots aan de alarmbel trekken wegens velerlei redenen. Vernieuwen en innoveren is al langer geen modewoord meer, het is pure noodzaak geworden, wil je vandaag de dag nog verkoop genereren. Naast een aantrekkelijke vitrine en winkel, dien je met zo veel andere zaken rekening te houden, social media, networking, know-how. Kortom beweeg en doe actief mee in jouw eigen community om succesvol zijn. Mijn ervaring leert dat zij die hier in investeren op zeer korte termijn beter renderen.

Bij onze bezoeken de laatste maanden aan leveranciers stelden we ons trouwens openlijk de vraag of er geen nood is aan een ‘Jewels & Watches Academy’ waarbij experts opleidingen op maat verschaffen aan juweliers. En u hoort me al komen, bij deze een oproep om suggesties te mailen naar ronny@belgobijoux.be

Je kan er maar één ding uit afleiden, er beweegt wat in de juwelierssector. Zo hadden we een interessant gesprek met de zaakvoerder van het bedrijf Fyn die volop inzetten op automatisering binnen de zaak. Want toegegeven wie nu nog moet opstarten met de modernisering van zijn zaak is er aan voor de moeite.

Daarnaast bezochten we deze maal het ontwerpersduo Pauwels Spaenjers in Hasselt, zij hebben alvast de knepen van het nieuwe winkelen in de genen. We hadden ook een zeer boeiend gesprek met de zaakvoerders van Vincent Gaye Company over de aankomende nieuwe merklanceringen.

Een overzicht van andere perslanceringen waar we aanwezig waren geef ik je graag in beeld.

Vergeet niet ! Heb je informatie die ons aanbelangt – stuur dan een mail naar ronny@belgobijoux of volg ons via één van onze mediakanalen.
Je vindt ons uiteraard ook terug op de vakbeurs Oro Tempo op 6 en 7 september.

Graag tot binnenkort,

Ronny Van Cutsem

Hoofdredacteur