Juwelen

Chris Alexxa, een dochter van kunstenaars

portrait Chris AlexxaChris Alexxa, een dochter van kunstenaars

Als dochter van twee kunstenaars is het niet verwonderlijk dat Chris Alexxa naar de Academie voor Schone Kunsten is gestapt. Ze heeft haar artistieke opleiding aangevuld met studies op het gebied van industrieel design en is haar loopbaan begonnen in een multinational als ontwerpster en vervolgens als verantwoordelijke voor de modetendensen.

In het kader van deze functie had ze de gelegenheid om naar Azië en Midden-Amerika te reizen, waar de plantengroei weelderig gedijt in alle vormen en kleuren.

In dit rijkelijke universum put Chris Alexxa haar inspiratie.

De plantengroei vormt haar inspiratiebron.

Ze kiest de planten, of delen daarvan, op basis van hun vormen, curven en hun specifieke structuren.

Ze is verliefd op de plantenwereld. Deze wordt een voorwendsel om haar juwelen leven in te blazen. De ontwerpster deinst er niet voor terug om zich te wagen aan een plastische vanzelfsprekendheid gemengd met een speling van texturen om een getransfigureerde natuur weer te geven die ze op diverse, vormelijke manieren kneedt: bloemenkelken, graanpollen, blaadjes, ontluikende bloesems, allemaal sierlijke en organische motieven.

Een unieke stijl, een ware kunstenares

Chris Alexxa streeft een schoonheidsideaal na via een zuivere, strakke stijl die de plantengroei reduceert tot soms abstracte vormen en die de textuur, de structuur en de nerven eigen aan deze natuur die haar inspireert tot uiting laat komen.

Chris Alexxa zuivert de lijnen en ontwerpt juwelen die ontdaan zijn van tijdelijke kenmerken en die de substantie en de plantaardige kwintessens weten vast te houden. De texturen spelen met de schaduw en het licht, accentueren de volumes en geven ze een eigen karakter.

«Ik ben emotioneel betrokken bij elk juweel, want dat roept bij mij een sterk gevoel op. Ik werk volgens mijn instinct, ik werk met effecten en texturen. Ik bewonder de oneindige vormen die de natuur te bieden heeft! De sensualiteit is ook een sleutelwoord, want het juweel dat we dragen, is deels een weerspiegeling van wat we zijn, van onze gemoedsgesteldheid … voor mij is een juweel een vorm van sensualiteit en iedere vrouw beleeft die op haar eigen manier… …»

Maak kennis met haar werk op www.chris-alexxa.com – 0475 44 83 25

WERKAANBIEDING

Chris Alexaa, belgische juweelontwerpster  is op zoek naar een onhafhankelijk vertegenwordiger voor Vlaanderen, Brussel et Groothertogdom Luxemburg. 0475 44 83 25