In the picture nl

Reeds 35 jaar voor Buko !

Buko Kortrijk

Buko viert haar 35-jarig bestaan

Reeds 35 jaar is Buko in Kortrijk de specialist in gereedschappen en toebehoren voor de juwelier.  Tijdens de opendeurdagen die onlangs doorgingen in november stonden enkele van de nieuwste technieken in de kijker. Zo waren er doorlopend demonstraties met 3D printing, solderen en zetten met Gravermax. The place to be waar je als juwelier je hartje kan ophalen. 

Juweelontwerp

Voor het ontwerpen van juwelen kan men kiezen voor de klassieke wasbewerking.  Mevrouw Thao Pham trok heel wat bezoekers en demonstreerde met glans de fijne tools van Wolf Designs.  Het andere uiterste, 3D printing met de nieuwste MiiCraft met groter printoppervlak en geavanceerde software werd ook getoond en gesmaakt.  Beide methodes hebben zowel hun voor- en tegenstanders en zaakvoerder Kris Vierstraete ziet eigenlijk een mooie toekomst voor beide werkwijzen.

Solderen

Tijdens de opendeurdagen werden ook de verschillende soldeertechnieken naast elkaar gezet.  Solderen met een PUK 5 laser soldeerapparaat, hydrogeen met de innovatieve Mig-O-Mat (zonder gasfles), met een laserapparaat SL20,…  Een aantal bezoekers hadden zelfs een werkstukje mee om ter plekke de verschillende methodes uit te testen.  Fijn was ook de interactie tussen verschillende klanten die ofwel met de ene ofwel met de andere methode ervaring hadden.  Van kruisbestuiving gesproken. 

Zetten

Deze interactie vonden we ook terug bij Bart Loosveldt van A-SET die voor de gelegenheid een demonstratie ‘zetten’ gaf met de Gravermax.  Veel klanten kenden de Gravermax enkel als graveertoestel, maar aan de hand van de demonstratie werd al vlug duidelijk dat ook een prima toestel is voor het zetten van stenen.

Tenslotte was er ook nog het Spaanse Murua die een demonstratie electrolytisch polijsten gaf.  Ook hier werden enkele succesvolle testen gedaan met werkstukjes die heel moeilijk manueel te polijsten zijn.

We wensen de zakvoerder veel succes met de zaak en klinken alvast op de volgende 35 jaar !

Door Ronny Van Cutsem geschreven

www.buko.bewww.bukowebshop.com