In the picture nl

Juwelier Dejet

Juwelier Dejet gaat voor een zeer doordachte vernieuwing

door Eve Barthélémy

Op een zonnige dag in November rijden we naar het mooie stadje Marche-en-Famenne om er Véronique Dejet te ontmoeten. De juwelierszaak ligt in het centrum van het stadje en midden in een zeer commerciële wijk.

De familiegeschiedenis

De geschiedenis van de juwelierszaak Dejet begon meer dan 60 jaar geleden wanneer Michel en Marie-Claude Dejet in de jaren 1960 de juwelierszaak Remacle overnamen. Als gediplomeerd horlogeaker droomde Michel al een tijdje om een eigen zaak te kunnen opstarten. Na het vroegtijdig overlijden van Michel op het einde van de jaren 1970 zal Marie-Claude, de mama van de huidige eigenares Véronique, de familiezaak nog een dertigtal jaren verderzetten.

Véronique Dejet en haar broer leefden, aan de zijde van hun moeder, van jongs af in de juwelierswereld en hebben er in hun jeugd vele en mooie momenten beleefd. Als ook Marie-Claude in 1999 sterft is het niet meer dan evident dat Véronique Dejet de zaak overneemt. De foto van Marie-Claude hangt trouwens nog in de zaak. Bekijk het als een vriendelijke knipoog van een moeder die over hen waakt…

2016, het jaar van de vernieuwing

Véronique Dejet droomde er al geruime tijd van om de zaak, die in 40 jaar nooit verbouwd werd, een nieuwe look en indeling te geven. Sedert 2013 overwoog ze de enorme stap te wagen en in de lente van 2016 neemt ze uiteindelijk de beslissing om ervoor te gaan en contacteert ze de firma Diadema.

Het project was niet eenvoudig te realiseren want er moesten bepaalde elementen behouden blijven om het gebouw niet te laten instorten en tegelijkertijd moesten ze bedenken hoe ze bepaalde verloren ruimtes beter konden benutten. Diadema heeft niet alleen haar wensen perfect gevolgd maar ook het tijdschema gerespecteerd. Véronique is, en niet alleen over de samenwerking maar ook over het finale resultaat, enorm tevreden. De voorgevel werd slechts licht aangepast en nochtans, vertelt Véronique ons, ‘dachten bepaalde klanten dat er zich een nieuwe juwelierszaak had gevestigd. Je kan je niet voorstellen wat deze aanpassing voor positiefs tot stand heeft gebracht.’

Alles werd onderhanden genomen van de vloeren tot de plafonds. De winkel lijkt veel lichter en het is vooral de nieuwe belichting in de valse plafonds die daarvoor verantwoordelijk is. Wanneer de juwelen op de toonbank gepresenteerd worden komen ze veel beter tot hun recht en dit heeft uiteraard ook een effect op de verkoop.
Er werd gekozen voor de tinten lichtgrijs en donkergrijs, gecombineerd met een zilveren behang met een geborstelde look. Het resultaat is stijlvol en van goede smaak.

Een gezellig sfeer

Véronique en haar collega houden ervan in een ontspannen en losse sfeer te werken die tegelijktijdig ook professioneel en gezellig overkomt. Om hun klanten nog beter te kunnen dienen, luisteren zij aandachtig naar hun wensen, of het nu gaat over een aankoop of een herstelling van een juweel of een uurwerk. Véronique blijft ook heel trouw aan de merken die ze al jaren volgt omdat ze kan rekenen op hun goede kwaliteit/prijs verhouding en hun perfecte service. Dit zijn uiteraard de belangrijkste elementen om een duurzame relatie te onderhouden.

Hun volgende uitdaging is communiceren via een nieuwe website en via de sociale media, zaken die al gepland zijn voor 2017!

Wij wensen de juwelierszaak Dejet veel succes.

Bijouterie Dejet

Rue du Commerce 27

6900 Marche-en-Famenne

084 31 18 57