In the picture nl

De Goldscope, innovatie Fischer

Hoeveel goud zit er in de ketting van oma?

Al duizenden jaren oefent goud een magische aantrekkingskracht uit op mensen en die fascinatie neemt niet af. Tegenwoordig zijn sieraden en munten nog net zo populair als toen en worden ze vaak geërfd of doorverkocht. Normaal gesproken geeft het kenmerk het aanwezige percentage van het edelmetaal in een sieraad aan.
Maar klopt dit altijd?
Voor de juiste beoordeling heeft u vaak maar een paar minuten de tijd tijdens het contact met de klant. Dat is de reden waarom in dergelijke situaties vaak de toetssteen wordt gebruikt. Hoewel deze vertrouwde methode in de praktijk zeer snel en gemakkelijk is toe te passen, geeft deze geen informatie over de bijbehorende elementen in een legering. Is het bijvoorbeeld witgoud van hoge kwaliteit met palladium of een variant met zilver en koper?
Of zitten er zelfs elementen zoals nikkel in?
Er blijft een onzekerheid bestaan. Bovendien moet het monster altijd worden beschadigd om de test goed te kunnen uitvoeren. Bij oude munten en sieraden kan zelfs een kleine beschadiging al desastreuze gevolgen hebben. Veel nauwkeuriger dan de toetssteen en veel gemakkelijker te hanteren dan cupellatie is de edelmetaalanalyse met röntgenfluorescentie. Deze niet-destructieve methode maakt het mogelijk om de coating en de samenstelling van sieraden, munten en edelmetalen te controleren. In slechts enkele seconden kunnen alle gemengde en samengestelde stoffen betrouwbaar worden gedetecteerd.

De GOLDSCOPE®-serie van Fischer is speciaal afgestemd op de behoeften van juweliers. De vier verschillende modellen bieden een perfecte prijs-kwaliteitverhouding en voorzien in alle behoeften voor wat betreft het testen van alle edelmetalen.
De GOLDSCOPE® is tevens bijzonder compact en vereist een “foot print” van slechts 40 x 60 cm. Alle instrumenten zijn in de fabriek gekalibreerd en vooraf ingesteld voor het meten van edelmetalen.
Met de fundamentele parameteranalyse kunnen zelfs onbekende legeringen snel en eenvoudig worden bepaald. Sieraden, goud, munten; met één druk op de knop worden alle onderdelen van de legering na slechts enkele seconden weergegeven.
Fischer Meettechniek organiseert regelmatig workshops “edelmetaalanalyse” met de GOLDSCOPE®. Deze zijn voor geïnteresseerden gratis bij te wonen na aanmelding.
Dit kan telefonisch via 00 31 40-2482255 of via E-mail : info@helmutfischer.nl

www.helmutfischer.nl

Ce texte est disponible en: Frans

Editor in Chief of the Belgian Trade Magazine Jewels & watches Info https://www.linkedin.com/in/ronny-van-cutsem-4817395/ ronny@belgobijoux.be