In the picture nl

Bigor Bijouterie Rive Gauche

Interview Tom & Nancy Desmet, Bijouteries Bigor
Les Tentations & Rive Gauche

J&W : Goeiedag Mr Desmet, Bigor is een bekende juwelen- en horlogeketen die zeer actief is op de Luxemburgse markt. U heeft zojuist een veertiende winkel geopend in het winkelcentrum Rive Gauche de la Cloche d’Or in de buurt van Luxemburg-Stad, wat zijn de sterke punten van dit winkelcentrum?
Tom Desmet :

Het Cloche d’or Shopping Center heeft de duidelijke ambitie om de belangrijkste shoppinglocatie van Luxemburg en de wijde omgeving te zijn. Niet alleen heeft het een ongeëvenaard aantal winkels maar het blinkt ook uit in diversiteit en vernieuwende concepten. Het is een architecturaal hoogstandje, met heel veel licht, waardoor het winkelen des te aangenamer wordt. Bovendien herbergt het naaste de talrijke winkels, een heel gevarieerde foodcourt, de allernieuwste Auchan-hypermarkt en twee woontorens op het dak!
Het shoppingcenter Cloche d’Or ligt bovendien op een boogscheut van Luxemburg stad, pal in een stadsdeel in volle ontwikkeling en vlak aan de autostrades richting Frankrijk, België en Duitsland. Het kan dus zowel rekenen op een lokale, welstellende bevolking als dagshoppers aantrekken van over de grenzen.

J&W : Mevrouw Desmet, U werkt met de firma WSB voor uw winkelinrichtingen, kunt U ons zeggen waarom ?
Nancy Desmet :

WSB verstaat als geen ander de kunst aantrekkelijke en vooral commerciële winkels te realiseren. Hun team denkt op alle vlakken met de winkelier mee en kan desgewenst de volledige uitwerking aan. Kunnen terugvallen op één gesprekspartner heeft enorme voordelen op het vlak van coördinatie van de werken. Tot enkele jaren terug volstond het bijna om als winkelier wat vitrinekasten, al dan niet geleverd door de merken, samen te zetten. Op vandaag zijn wij ervan overtuigd dat je meerwaarde moet bieden, klasse uitstralen en beleving aanbieden. En dat is precies waar WSB in uitblinkt.

J&W : Dit interview wordt geïllustreerd door prachtige foto’s van deze nieuwe winkel. Kunt u ons vertellen wat zijn sterke punten zijn voor de consument?

Tom Desmet :
Dank je wel ! We zijn zeer trots op deze nieuwste parel !
Tijdens de onderhandelingen voor de ondertekening van het huurcontract voor Cloche d’Or, maakte de eigenaar ons duidelijk dat het shoppingcenter een premium beleving en een uniek aanbod verlangde. Zonder daarom onze sterktes te verloochenen, was het snel duidelijk dat we met een nieuw en luxueuzer concept moesten komen.
Rive Gauche is geïnspireerd door de periode van de jaren ‘20 & The Great Gatsby, en door art-déco elementen, die we terugvinden in wereldsteden zoals Parijs en NY. Tijdens deze periode kon het allemaal niet op en dat zien we onder andere in het gebruik van rijke materialen zoals leder, eik, koper, … We hebben getracht die glorietijd te doen herleven. We zijn er immers van overtuigd dat we verder moeten investeren in een magnifiek kader om de klanten te verwennen en onze evolutie naar het middensegment te ondersteunen. De klant vindt bij Rive Gauche een uitgekiend aanbod, over alle prijsklassen en stijlen heen, op maat van de Luxemburgse markt, wat onze sterkte is.

J&W : Kunt U ons iets vertellen over uw komende projecten ?

Nancy Desmet

We hebben op vandaag een netwerk van juwelierzaken in alle belangrijkste shopping centra in Luxemburg. Iedereen die Luxemburg een beetje kent, weet dat daar de omzetten gedraaid worden en bijkomende winkels niet opportuun zijn.
Onze prioriteiten de komende jaren liggen dus niet op de uitbouw van ons netwerk maar wel op het verder afstemmen van ons aanbod op de wensen van de Luxemburgse klant, performante IT en data-systemen installeren, opleiding en vorming van ons 50-koppig team en vooral samen te groeien met onze bestaande partners. Zo kunnen we de groei van de voorbije jaren verder aanhouden. We zijn nog maar halfweg… 🙂
Graag gedaan. Dank u voor dit interview.

WSB Interieurbouw

Tel. 00 31 33-2771714

www.wsbinterieurbouw.nl

Ce texte est disponible en: Frans

Gérante et fondatrice du magazine Jewels & Watches Info, magazine professionnel édité pour la Belgique et le Grand Duché du Luxembourg